Möt några av våra studenter

Bild: Portätt av glad kille.

Albin

Interaktionsdesinger på eget företag

Redan under studietiden startade jag upp ett företag tllsammans med några vänner och drev det paralellt med studierna. När jag tog examen våren 2016 gick jag över på att arbeta på heltid med företaget. Vi är en liten digital byrå som skapar appar och webbsidor åt lokala företag.

Utbildningen gav mig en bra grund att stå på inför att starta eget företag. Det bästa tyckte jag var att vi redan i ettan kom i kontakt med externa företag genom designstudiokurserna. Det gjorde att jag tidigt lärde mig att kommunicera och jobba mot kunder.


Bild: Porträtt av glad tjej.

Rebecka

3e års student

Jag började plugga markandsföring efter gymnasiet men kände aldrig riktigt att det var min grej. När jag hittade DDI programmet lockades jag av att jobba med digital utveckling med användarna i fokus. På det är programmet tivs jag som fisken i vattnet. Min bakgrund som marknadsförare har gjort att jag är mycket intresserad av förhållandet mellan digitala tjänster och affärsmodeller. I framtiden vill jag arbeta som service designer på någon designbyrå. Det är vitkigt för mig att hitta en arbetplats där jag får prova på många olika sorters projekt med olika kunder för att skapa mig en så bred kompetens som möjligt under mina första år på arbetsmarkanden.


Bild: Student som deltar i nollning.

Isabell

2a års student

Jag valde DDI programmet för att jag alltid varit intresserad av webbdesign och front-end utveckling men saknat kunskapen om att involvera användare och att sätta tekniken i förhållande till människa och samhälle. En av anledningarna till att jag valde att plugga i Halmstad är nollningen. Den har ryktet om att vara Sveriges bästa och det kan jag inte annat än att hålla med om! Som nolla fick jag chansen att lära känna min klass och andra studenter under 10 dagar av lek och härlig party-stämning (utan att jag drack en droppe alkohol). Tror inte att min studietid blivit den samma utan att jag var med på nollningen. Att året efter vara med och arrangera nollningen för nya studenter var ett självklart val. På bilden ser du mig som straffmästare när jag var med och arrangerade nollningen i höstas. Det var en av de roligaste veckorna i mitt liv, jag kan verkligen rekomenderas HH's nollning till alla nya studenter.


Bild: Glad tjej som är tidigare student på programmet.

Johanna

UX designer på konsultföretag

Jag har alltid drömt att ha ett jobb där jag kan göra livet bättre för människor. DDI programmet gav mig alla förutsättningar att arbeta med digital tjänsteutveckling, att sätta användaren i fokus och att tänka på helheten kring allt jag gör. Idag arbetar jag som ux designer på ett stort konsultföretag i Göteborg. Mitt första projekt hade jag på Västtrafik där jag var med och designade deras nya biljettsystem. Just nu är jag på ett företag som arbetar med västra götalands sjukvård där jag är med i en grupp som utvecklar de digitala journalsystemen. Det är verkligen ett utmannade projekt men så viktigt för så många människor, vilket också gör det otroligt roligt!