Vanliga frågor

Det är väldigt olika från år till år och beror av faktorer som hur många som söker, hur många platser det finns och hur många som gjort högskoleprovet. Gå in på antagningsstatistik.se för att se förra årets poäng.
Utbildningen är en bra grund för en rad kreativa yrken, exempelvis interaktionsdesigner, UX-designer, webbdesigner, IT-strateg eller användbarhetsanalytiker. Efter genomförd kandidatutbildning kan du välja att fortsätta dina studier på magisternivå. Det finns ett växande behov av strategisk design­kompetens och förmåga att designa utifrån användar­krav, teknologi­förutsättningar och affärs­modell.
Till HT 2016 kommer 35 studenter att antas.
Nej. Skolan tillhandahåller datasalar med datorer och alla programmvaror som kan tänkas behövas. Dock är hemtentor vanligt förekommande och du förväntas lämna in dina uppgifter digitalt, så det kan vara en fördel att ha tillgång till en dator hemma. Men märke, prestanda eller modell är orelevant.
Det finns många studentboenden i Halmstad. Flest hittar du via kommunala bostadsbolaget HFAB. Besök deras hemsida för att ställa upp dig i kö. Du kan ocks söka studentlägenheter hos är Wilhem. Vill du bo i studentkorridor kan du söka på Krusvärdet eller Natti Natti. Ett annat bra tips är att hålla koll på blocket och i Hallandsposten.
Nej. Programmet är ett samhällsvetenskapligt program, alltså ingår ingen matematik. Du får en examen i informatik och din framtida titel beror av din arbetsplats. Det finns många karriärmöjligheter för dig med informatikexamen.
Nej. Programmering är en del av digital design men inget centralt. Du kommer att få lära dig grunderna i HTML, CSS, JavaScript, jQery och PHP under din studietid, men inga förkunskaper krävs.
Ja. Från och med hösten 2017 kommer vi att starta en master i interaktiosdesign, speciellt utformad för att passa studenter från DDI programmet.
Det är väldigt olika från kurs till kurs. Gemensamt är att du studerar på 100%, det vill säga att vi räknar med att du studerar 40 timmar i veckan. I somliga kurser är en stor del av den tiden schemalagd och i andra har du större frihet att planera tiden själv.